3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου- Γεώργιος Σεφέρης

3ο 1

Ένα σχολείο ….

                     Μία ιστορία …

Είναι δύσκολο να χωρέσει κανείς σε λίγες γραμμές τα όσα διαδραματίστηκαν σε αυτό το σχολείο κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών από την ίδρυση του μέχρι σήμερα. Η ιστορία ξεκινάει το έτος 1978 με την ίδρυση του 3ου Γυμνασίου  Χαλανδρίου, το οποίο αρχικά ονομαζόταν Μικτό Γυμνάσιο Χαλανδρίου, όπως μας πληροφορεί ο Γεώργιος Νινιός, πρώην Διευθυντής του σχολείου στο ομώνυμο πόνημά του, εκδόσεις Π. Μπότση, Αθήνα 2005.

Το έτος 1979 με απόφαση του τότε υπουργού Παιδείας, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, το Γυμνάσιο μετονομάζεται σε 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου και έχει ως έδρα το Πολύδροσο Αμαρουσίου, τη δε δημιουργία του επέβαλε η ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της περιοχής. Το πρωταρχικό μαθητικό δυναμικό του σχολείου ανερχόταν στους 502 μαθητές και μαθήτριες.

Όμως, το είχε η μοίρα του να μην μπορεί να ριζώσει σε αυτή την περιοχή και να έχει συνεχώς προβλήματα με τη στέγασή του και επομένως με την επιβίωσή του. Έπειτα από φιλοξενίες και συστεγάσεις μετεγκαθίσταται τελικά στο (Ο.Κ.550) «κτήμα Ζερβού» επί της Μικράς Ασίας, σημερινής τοποθεσίας του σχολείου. Το έτος 2001 λαμβάνει τη προσωνυμία  «Γεώργιος Σεφέρης».

Στις 19 Φεβρουαρίου 2004 πραγματοποιείται η τελετή θεμελίωσης (υπήρχε απόφαση από το έτος 1983 για ανέγερση σχολείου σε αυτό το χώρο) και το έτος 2005  ξεκινά η λειτουργία του.

Αποστολή του 3ου Γυμνασίου Χαλανδρίου-Γεώργιος Σεφέρης είναι να υπηρετήσει τις φυσικές, μορφωτικές, κοινωνικές και συναισθηματικές ανάγκες των μαθητών, παρέχοντάς τους μια ποικιλία εκπαιδευτικών, κοινωνικών, δημιουργικών και πολιτιστικών ευκαιριών, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο προωθείται η γνώση και η ομαλή κοινωνικοποίηση. Η πειθαρχία, η αυτοπειθαρχία και η υπευθυνότητα αποτελούν τη βάση κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας, και με αυτήν πορευόμαστε στην προσπάθειά μας να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες κάθε μαθητή, την κριτική σκέψη και την επικοινωνιακή δεξιότητα.

Για να γίνει πράξη αυτή η αποστολή στο 3ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου-Γεώργιος Σεφέρης υπάρχουν οκτώ αίθουσες διδασκαλίας, Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, Εργαστήριο Πληροφορικής, Εργαστήριο Τεχνολογίας, Αίθουσα Εκδηλώσεων και Βιβλιοθήκη. Λειτουργεί, επίσης, Τμήμα Ένταξης για όσους μαθητές και για όσες μαθήτριες κρίνεται απαραίτητο. Όλοι οι χώροι αναπτύσσονται σε δύο επίπεδα, ενώ η ομαλή πρόσβαση είναι εφικτή για τα εμποδιζόμενα άτομα, καθώς διατίθεται ράμπα και ανελκυστήρας. Στο χώρο της αυλής υπάρχει γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης που αξιοποιούνται στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Το σχολείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα εποπτικά μέσα, όλοι οι χώροι καλύπτονται με wi fi, ενώ πρόσφατα εγκαταστάθηκαν διαδραστικοί πίνακες για την κάλυψη εκπαιδευτικών σκοπών.